Moringa s ostropetřcem - játra
Moringa s ostropetřcem - játra
Ostropest plamisty jest znany ze swojego wyraźnego wpływu na oczyszczanie wątroby i jej prawidłowe funkcjonowanie. Niewielu jednak wie, że utrzymuje normalny poziom cukru we krwi. Ostropest plamisty poprawia regenerację komórek wątroby, wpływa na produkcję żółci i wspomaga metabolizm. Moringa jest w tradycyjnej Ajurwedzie szeroko stosowana w łagodzeniu objawów cukrzycy. Mieszanka tych dwóch roślin jest odpowiednia dla wszystkich, którzy szukają pomocnika dla swojego organizmu.
Moringa jest przede wszystkim doskonałym źródłem białka, witaminy A, C, D, potasu i wapnia z szeregiem izotiocyjanianów, flawonoidów i kwasów fenolowych.Moringa również pomaga utrzymać poziom cukru we krwi na normalnym poziomie. Moringa jest idealna do wspomagania odchudzania, poprawy trawienia i funkcji jelit.
Suszone liście Moringi, nazywane „Zielonym diamentem”, zawierają niesamowite 90 składników odżywczych i 48 przeciwutleniaczy. Są doskonałym źródłem witaminy A, witaminy C, żelaza, białka, błonnika, wapnia, magnezu i potasu.
Czysty napój moringowy ma bardzo przyjemny, lekko słodkawy smak.
Skład:
Moringa olejodajna – liść 70%, Ostropest plamisty - 30%. Pochodzenie: Moringa olejodajna: Filipiny, Ostropest plamisty: Republika Czeska.
Dawkowanie:
Ziołową mieszankę zalej gorącą wodą max. 80 °C w proporcji 1–2 łyżeczki na 1,5–2 dl. Aby przygotować napój w dzbanku, dodaj 1 łyżeczkę więcej. Czas parzenia 8–10 minut (przykryta filiżanka), następnie przecedzić.
Zawartość opakowania: 30 g
Uwaga: Suplement diety. Produkt nie jest przeznaczony jako zamiennik zrównoważonej diety. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Nie jest przeznaczone dla dzieci poniżej trzeciego roku życia i kobiet w ciąży bez konsultacji z lekarzem.Nie przekraczaj zalecanej dziennej dawki.Przechowuj w temperaturze od 5 do 25 °C w suchym i ciemnym miejscu, nie wystawiaj na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Producent: HERB&ME, Jaroměř, Republika Czeska