Kuskus s moringou
Kuskus s moringou
Kuskus z moringą olejodajną. 300 g kuskusu skrapiamy dwiema łyżkami oliwy z oliwek, zalewamy 600 ml wrzącej wody i pozostawiamy do napęcznienia. Serwujemy jako danie główne lub jako dodatek. Dobre na śniadanie, przekąskę, do pracy i na kolację.
Moringa jest przede wszystkim doskonałym źródłem białka, witaminy A, C, D, potasu i wapnia z szeregiem izotiocyjanianów, flawonoidów i kwasów fenolowych.Moringa również pomaga utrzymać poziom cukru we krwi na normalnym poziomie. Moringa jest idealna do wspomagania odchudzania, poprawy trawienia i funkcji jelit.
Suszone liście Moringi, nazywane „Zielonym diamentem”, zawierają niesamowite 90 składników odżywczych i 48 przeciwutleniaczy. Są doskonałym źródłem witaminy A, witaminy C, żelaza, białka, błonnika, wapnia, magnezu i potasu.
Skład:
Skład:
Kuskus (zawiera gluten), płatki papryki, cebula, marchew, czosnek, lubczyk, pieprz czarny, Moringa olejodajna (2%), sól jadalna (1,4%), olej rzepakowy.
Wartości odżywcze: w 100 g
Wartość energetyczna | 360 kcal / 1512 kJ |
---|---|
Tłuszcze | 2 g |
w tym nasycone | 0,45 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 3 g |
Białka | 12 g |
Sól | 1,5 g |
Błonnik | 4,5 g |
Sód | 2 g |
Zawiera alergen: gluten
Zawartość opakowania: 300 g (6 porcji)
Uwaga: Przechowuj w temperaturze od 5 do 25 °C w suchym i ciemnym miejscu, nie wystawiaj na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Producent: HERB&ME, Jaroměř, Republika Czeska