Moringa s bazalkou
Moringa s bazalkou
Bazylia jest uniwersalną przyprawą dla każdego domu. Możemy ją w surowym i suchym stanie używać do warzyw, sałatek, mięsa, zwłaszcza wtedy, gdy nie możemy używać pieprzu. Najczęściej używa się do potraw z pomidorów, makaronów, na pizzę i jest podstawą pesto bazyliowego. Jest również odpowiednia do zup, potraw jajecznych, do kurczaka, ryb czy do mielonego mięsa.
Bazylia wpływa na aktywność umysłową & poznawczą - krążenie krwi, wspiera prawidłowe funkcje układu oddechowego, ułatwia odkrztuszanie, wspiera układ odpornościowy - działa jako przeciwutleniacz.
Bazylia wspiera również pracę serca, witalność i jest pomocnikiem w sytuacjach stresowych. Wreszcie wspiera normalne trawienie i wydalanie wody z organizmu.Wraz z moringą wzbogaci twoje jedzenie o niezbędne składniki odżywcze i wspaniały smak.
Moringa jest przede wszystkim doskonałym źródłem białka, witaminy A, C, D, potasu i wapnia z szeregiem izotiocyjanianów, flawonoidów i kwasów fenolowych.Moringa również pomaga utrzymać poziom cukru we krwi na normalnym poziomie. Moringa jest idealna do wspomagania odchudzania, poprawy trawienia i funkcji jelit.
Suszone liście Moringi, nazywane „Zielonym diamentem”, zawierają niesamowite 90 składników odżywczych i 48 przeciwutleniaczy. Są doskonałym źródłem witaminy A, witaminy C, żelaza, białka, błonnika, wapnia, magnezu i potasu.
Skład:
Moringa olejodajna – liść 70 %, bazylia właściwa 30 %. Pochodzenie: Moringa olejodajna: Filipiny, Bazylia pospolita: Republika Czeska.
Dawkowanie:
Do gotującego się jedzenia wmieszaj w ostatniej fazie gotowania na 5 – 10 minut. Można do sałatek, jogurtów, itp.
Zawartość opakowania: 30 g
Uwaga: Suplement diety. Produkt nie jest przeznaczony jako zamiennik zrównoważonej diety. Przechowuj w temperaturze od 5 do 25 °C w suchym i ciemnym miejscu, nie wystawiaj na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Producent: HERB&ME, Jaroměř, Republika Czeska